Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Νέα, πιο αναλυτική επιστολή απέστειλε η ΟΠΟΤΤΕ προς το Παιδείας για το θέμα της Διαθεσιμότητας των τρίτεκνων και την κατά προτεραιότητα μετάταξή τους. Παραθέτουμε όλο το κείμενο της επιστολής:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ 
ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΠΟΤΤΕ)                                                                 
                                                                                                         Αθήνα 15-11-2014
                                                                                                             Αρ. Πρωτ. 56
Προς 
Τον Υπουργό Παιδείαςκ. Ανδρέα Λοβέρδο
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    Η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) μετά και τη συνάντηση μαζί σας στις 31 Οκτωβρίου 2014 επιθυμούμε να σας δώσουμε μια πιο αναλυτική ενημέρωση για ένα κρίσιμο θέμα που αφορά στους εκπαιδευτικούς σε καθεστώς διαθεσιμότητας:
    Οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 22-07-2013 (Ν. 4172/2013), ύστερα από την κατάργηση Τομέων και των συμπεριλαμβανομένων σε αυτούς ειδικοτήτων, από τον χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης έχουν υποβάλει αίτηση μετάταξης, σύμφωνα με τις προκηρυσσόμενες θέσεις, στις αντίστοιχες προκηρύξεις. 
  Αναρωτιόμαστε και εκφράζουμε την απορία μας, για ποιους λόγους δεν έχει υλοποιηθεί η μετάταξή τους, εφόσον όσοι από τους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς  συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης (προκηρύξεις 8κ και 10κ)  και με βάση την Υπουργική απόφαση ΦΕΚ 2208/6-09-2013 του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία: "οι τρίτεκνοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας δυνάμει των άρθρων 80,82 και 93 του Ν.4172/2013 άρθρο 2, μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα".
  Εκφράζουμε την απορία μας και πικρία μας για όλη αυτή την τόσο μεγάλης χρονικής διάρκειας τελεία απραξία σας (16 ολόκληροι μήνες), δεδομένου ότι όλοι οι τρίτεκνοι υπάλληλοι των άλλων Υπουργείων, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με τον ίδιο νόμο (Ν. 4172/2013), έχουν ήδη μεταταχθεί και τακτοποιηθεί οριστικά, εκτός από τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας, των οποίων ο αριθμός, πανελλαδικά και σύμφωνα με στοιχεία μας, είναι περίπου 112.  
  Μετά τα παραπάνω, παρακαλώ να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες, έτσι ώστε, να εφαρμοστεί η άμεση μετάταξή τους, κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με την προαναφερθείσα Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2208/6-09-2013) του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

 Για όλα τα παραπάνω, παρακαλούμε να έχουμε την απάντησή σας.

Aνακοίνωση για δωροεπιταγές χριστουγέννων από τον Δήμο Μεταμόρφωσης


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 ΑΤΤΙΚΗΣ    ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Μεταμόρφωσης , θα δοθούν δωροεπιταγές  , σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες ενόψει Χριστουγέννων 2014.
Α. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ :
Οικογένειες με προστατευόμενα ανήλικα μέλη ή φιλοξενούμενα ενήλικα . Στην περίπτωση ενηλίκων θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα .

ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΚΑΘΑΡΟ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ) ΕΙΣΟΔΗΜΑ  ΜΕΧΡΙ
1 ΑΤΟΜΟ

3.200,00 €

Οικογένεια 2 ατόμων και άνω
( συμπεριλαμβανομένων παιδιών ή ενήλικων φιλοξενουμένων )
5.500,00 €


Β. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :
  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  • Φωτοτυπία εκκαθαριστικού της εφορίας οικονομικού έτους 2014 και το Ε9.
  • Λογαριασμός ΔΕΗ ή ΟΤΕ στο όνομα των ενδιαφερομένων , για επιβεβαίωση της διεύθυνσης του δικαιούχου .
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης .
  • Για τα μοναχικά άτομα , υπεύθυνη δήλωση που να το βεβαιώνουν .

Αποκλείονται άτομα που έχουν περισσότερα του ενός ακίνητα ή αυτοκίνητα όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας .

ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ,  ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΤΟΝ 1Ο ΌΡΟΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΊΟΥ

ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014.


Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ



Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ  "CORFU FERRIES" 

ΧΟΡΗΓΕΙ  ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΗ 

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΝΤΟΣ ΜΗΝΟΣ) 

ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΙΧ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕΛΟΥΣ.

Η έκπτωση θα ισχύει στη γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα και αντίστροφα για όλα τα πλοία της "CORFU FERRIES" δηλαδή τα Ε/Γ - Ο/Γ πλοία:

ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ
ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΝΗΡΕΑΣ
ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΜΕ ΤΟ 10%.




Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (TEBA/FEAD)

Πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Ευάγγελος Γιαννόπουλος» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας η παρουσίαση στους φορείς Εθνικού επιπέδου από τον υφυπουργό κ. Βασίλη Κεγκέρογλου:  α) Των βασικών αρχών της Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και β) ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή προς Απόρους» που υπεβλήθη  στο ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (TEBA/FEAD).
Στην συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι Κυβερνητικών φορέων, της Εκκλησίας, της Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των πολιτών.

Το ΤΕΒΑ, με βάση τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 223/2014/11-4-2014 στοχεύει να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή στα Κράτη-Μέλη της Ευρώπης, συμβάλλοντας στη μείωση της φτώχειας, και εν τέλει στην εξάλειψη των χειρότερων μορφών φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΤΕΒΑ συμπληρώνει τις εθνικές πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας και της κοινωνικής συνοχής με χρηματοδότηση 330,0 εκ ευρώ για την περίοδο 2015-2020.

Οι Εθνικοί Στόχοι για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την εδραίωση της κοινωνικής συνοχής,συμπεριλαμβανομένων των δράσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο πλαίσιο του ΕΠΜ,  διαρθρώνονται σε τρεις συνιστώσες:
  • στη μείωση του αριθμού των ατόμων που απειλούνται από τη φτώχεια ή/και τον κοινωνικό αποκλεισμό κατά 450.000 έως το 2020. 
  • στην αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, μέσω μείωσης του αριθμού των παιδιών και νέων (0-17) που απειλούνται από τη φτώχεια κατά 100.000 έως το 2020,
  • στη δημιουργία ενός «δικτύου κοινωνικής ασφάλειας» κατά του κοινωνικού αποκλεισμού που περιλαμβάνει δυνατότητα πρόσβασης στους πολίτες σε βασικές υπηρεσίες, όπως η Κοινωνική φροντίδα, ή ιατρική περίθαλψη, η στέγαση και η εκπαίδευση.  
Η στρατηγική του ΥπΕΠΑΠ στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:

1.         στην αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας
·         Εγγυημένο  Κοινωνικό Εισόδημα
(Οικονομική ενίσχυση, Υπηρεσίες, εργασιακή ένταξη
·         ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (FEAD)
(παροχή βασικών αγαθών, τρόφιμα, κ.λ.π)
·         Ειδικές / Στοχευμένες Δράσεις (στήριξη αστέγων,  κ.λπ.)

2.       στην κοινωνική συνοχή, με στήριξη των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα της φτώχειας
·         Στήριξη οικογενειών με παιδιά που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή/και κίνδυνο φτώχειας (1/3 του πληθυσμού της Χώρας)
·         Δίκτυο δομών κοινωνικής φροντίδας (βρεφικοί  παιδικοί σταθμοί , ΚΗΦΗ,ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ)

3.       στην εφαρμογή στοχευμένων παρεμβάσεων για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων( Βοήθεια στο Σπίτι κ.λ.π)

Η  χρηματοδότηση της Εθνικής Στρατηγικής θα γίνει με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών, Εθνικών και άλλων εσωτερικών πόρων .
Το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς τους Απόρους» (ΕΠ-Ι) 2014-2020 της Ελλάδας, συμπληρώνει και στηρίζει αυτές τις στρατηγικές, ως εξής:
1.       Παροχή  Υλικής Βοήθειας:
·         Τρόφιμα (περιλαμβανομένων φρέσκων τροφίμων, έτοιμων γευμάτων και βρεφικών τροφών)
·         Είδη καθαρισμού / προσωπικής υγιεινής & ρουχισμός
·         Παιδικά / Σχολικά Είδη

2.       με Συνοδευτικές Δράσεις
·         Αντιμετώπιση κοινωνικού αποκλεισμού ή έκτακτων αναγκών (π.χ. συμβουλές για οικογενειακής οικονομική διαχείριση, ισορροπημένη διατροφή, κοινωνική ένταξη παιδιών κλπ)
·         Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης των μελών της οικογένειας (παιδιών και γονέων), συμπληρωματικών προς εκείνες που παρέχονται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 (Δίκτυο Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, υπηρεσίες πρόσβασης σε συστήματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ.).

3.       με Τεχνική Υποστήριξη

Το Πρόγραμμα συνδυάζεται :
·         με τους πυλώνες της Στρατηγικής του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με στόχο την διαμόρφωση ενός ενιαίου πλαισίου κοινωνικών παρεμβάσεων σε τοπικό επίπεδο, στα νοικοκυριά που πράγματι χρήζουν βοήθειας, υλικής και μη,
·         με τις δράσεις του Θεματικού Στόχου 9 των ΠΕΠ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020
Ως Ωφελούμενοι των Δράσεων είναι οι άνθρωποι που βιώνουν το φάσμα της ακραίας φτώχειας όπως και οι εντασσόμενοι   στο «Εγγυημένο  Κοινωνικού Εισοδήματος», με έμφαση (ανά κατηγορία υλικής συνδρομής), σε οικογένειες με παιδιά και, ιδίως σε μονογονεϊκές / πολυμελείς οικογένειες και σε αστέγους.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία όλων Δημοσίου – Αυτοδιοίκησης- Εκκλησίας- Κοινωνίας των πολιτών.

Η Κοινωνική Σύμπραξη  σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας(Νομού) θα αποτελέσει  το βασικό κύτταρο του προγράμματος και  των δράσεων αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας.
Οι Κοινωνικές Συμπράξεις  θα συγκροτηθούν αποκλειστικά μέσω  περιφερειακών  και τοπικών διαβουλεύσεων με συμμετοχή όλων των τοπικών Κοινωνικών Εταίρων όπως:
·         οι Δήμοι, Δημοτικά ΝΠΔΔ ή Κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων, καθώς και αντίστοιχες Υπηρεσίες και Φορείς των Περιφερειών (σε επίπεδο Π.Ε.).
·         η Εκκλησία, οι Μητροπόλεις και τα ιδρύματά τους κ.λ.π.
·         τα ΝΠΔΔ παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας
·         τα ΝΠΙΔ πιστοποιημένα στο πλαίσιο του Ν.2646/98 και της ΚΥΑ  Γ.Π:Π(2)γ/οικ. 34029/22-3-2012, 
·         οι ΜΚΟ που εντάσσονται στο Εθνικό Πιστοποιημένο Μητρώο ή/και μέλη της Ομοσπονδίας Εθελοντικών ΜΚΟ,
·         άτυπα κοινωνικά δίκτυα με πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικής στήριξης και διανομής ειδών σε απόρους σε τοπικό επίπεδο.

Η διαβούλευση θα είναι ανοιχτή και  ελεύθερη σε τοπική κλίμακα και θα στοχεύει σε «ζύμωση» των τοπικών Κοινωνικών Εταίρων για την συγκρότηση της πλέον αντιπροσωπευτικής «Κοινωνικής Σύμπραξης» με χωρική εμβέλεια την Περιφερειακή Ενότητα.
Το Υπουργείο συντονίζει και διευκολύνει την όλη διαδικασία, παρέχοντας σχετική ενημέρωση, ενώ εφόσον προκληθεί να συμμετάσχει σε τοπικές συναντήσεις των δυνητικών Εταίρων.
Η διαβούλευση θα έχει μέγιστη διάρκεια  τρεις μήνες, θα διαρθρωθεί δε σε τρία στάδια:
·         Στάδιο 1 : Παρουσίαση του Προγράμματος σε φορείας  Εθνικού επιπέδου.
·         Στάδιο2: Διαβούλευση επί του Προγράμματος μέσω διαδικτύου –Περιφερειακές συναντήσεις - Τοπική  δικτύωση-Προετοιμασία της συγκρότησης της «Κοινωνικής Σύμπραξης»
·         Στάδιο 3 : Συγκρότηση της  Κοινωνικής Σύμπραξης.
  
Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, αρμόδιος για τα θέματα Κοινωνικής Προστασίας και Πρόνοιας στην  ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:
 «Εξασφαλίσαμε   330 εκατ. για τα επόμενα έξι χρόνια για να στηρίξουμε τους πλέον αδύναμους με παροχή των βασικών αγαθών. Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει με την θεσμική συνεργασία του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης της Εκκλησίας και της Κοινωνίας  των πολιτών . Η Κοινωνική  Σύμπραξη η θεσμική έκφραση  της συνευθύνης  και της συνέργειας όλων, είναι προϋπόθεση για το βέλτιστο αποτέλεσμα, με απόλυτη διαφάνεια.
Πριν  ένα μήνα παρουσιάσαμε το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα που ξεκινά τις επόμενες μέρες σε 13 δήμους και θα αποτελέσει το βασικό πυλώνα για την αντιμετώπιση της ακραίας  φτώχειας.
Σήμερα   παρουσιάσαμε το  «Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους» που  χρηματοδοτείται  από το Ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους Απόρους(FEAD) .

Το Υπουργείο  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΥπΕΚΑΠ)  στο  πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής  για την αντιμετώπιση της φτώχειας  και  του κοινωνικού αποκλεισμού, προχωρεί με θεσμικές και επιχειρησιακές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πολιτικών κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας και κοινωνικής ενσωμάτωσης τόσο των ευπαθών ομάδων και του πληθυσμού που βιώνει την ακραία φτώχεια, όσο και των νοικοκυριών που βρίσκονται στο φάσμα της σχετικής φτώχειας ».

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

   ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Σας ενημερώνουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης αποφάσισε τη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές που χρήζουν ανάγκης παράλληλης υποστήριξης σχολικών μαθημάτων.
Παρακαλούμε για δήλωση συμμετοχής έως και την Παρασκευή 14-11-2014,εθελοντών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να συγκροτηθούν ανάλογα τμήματα.
Ελπίζουμε στην ανταπόκριση σας, μιας και αφορά άμεσα την βοήθεια και των παιδιών των τρίτεκνων οικογενειών δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας και της οικονομικής δυσχέρειας πολλών οικογενειών να ανταποκριθούν ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους να εκπληρώσουν τους σχολικούς στόχους τους.
Για οποιαδήποτε πληροφορία και δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλ. 2132012902 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες  9.00 – 14.30, αρμόδιος υπάλληλος κ. Δέσποινα Μώρου.

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ

Χθες  Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 αντιπροσωπία της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με τον Υπουργό κ. Ανδρέα Λοβέρδο για θέματα παιδείας που αφορούν τις  τρίτεκνες οικογένειες.
Σχετικά με τις μετεγγραφές η προτροπή του Υπουργού προς τις Ανώτερες και Ανώτατες σχολές είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μην χαθεί ούτε ο ελάχιστος χρόνος παρακολούθησης μαθημάτων από τους μετεγγραφέντες φοιτητές και φυσικά να μην χαθεί το εξάμηνο, όπως απαιτήσαμε εμείς. Όσο δε για τους υποψηφίους του 10% υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη με τους Πρυτάνεις και τους Προέδρους  των Σχολών από την οποία θα προκύψει το τι ‘’μέλλει γενέσθαι’’ . Από την ΟΠΟΤΤΕ έγινε γνωστό στον Υπουργό πως οι ουσιαστικά ενδιαφερόμενοι αυτής της κατηγορίας είναι τόσο λίγοι που ουσιαστικά δεν θα επηρεαστεί η ισορροπία των Σχολών. Το αισιόδοξο είναι πως υπήρξε ευνοϊκά κείμενος στην άποψη της ΟΠΟΤΤΕ.
Σχετικά με την πρόσληψη των αναπληρωτών καθηγητών τον ενημερώσαμε πως αποδεδειγμένα δεν τηρείται το ποσοστό του 20% και πως καταργήθηκε στην ειδικότητα της ειδικής αγωγής η ποσόστωση. Ο Υπουργός  δεσμεύτηκε να το εξετάσει και να μας απαντήσει στην επόμενη σύντομα συνάντηση μας. Σχετικά δε με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, δεσμεύτηκε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξει αποκατάστασή τους.
Δεσμεύτηκε ακόμη ο κ. Λοβέρδος   πως στην επιλογή στα νηπιαγωγεία για προνήπια θα εισάγονται τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών κατά προτεραιότητα.
Τέλος υποσχέθηκε πως σε λίγες μέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση.
Αλλά ας μην επαναπαυόμαστε , μόνο η δικιά μας αποφασιστική πίεση θα μπορεί να έχει αποτελέσματα.