Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ BLUE STAR FERRIES ΚΑΙ SUPERFAST FERRIES


Θετικά εξελίχθηκε η παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους της ΟΠΟΤΤΕ στις 21/12/2011 στην Αθήνα με την εταιρεία Attica Group, πλοιοκτήτρια των Superfast Ferries, καθώς και των Blue Star Ferries.
Στη συζήτηση παρευρέθησαν από την ΟΠΟΤΤΕ ο κ. Αχλαδιανάκης Μανόλης αντιπρόεδρος, η κα Μεσουρίδου Θεοκλήτη α΄ υπεύθυνη ΜΜΕ, και ο κ. Θεοδωράτος Διονύσης εκπρόσωπος της Attica Group.
Οι εκπτώσεις αναφέρονται στην γραμμή Πειραιάς- Ηράκλειο με την επίδειξη της κάρτας τρίτεκνου, ισχύουν για τους γονείς, και τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 23 ετών, η 25 εφόσον σπουδάζουν.

Οι εκπτώσεις είναι:
50% στο εισιτήριο οικονομικής θέσης
20% στα ΙΧ και μοτοσικλέτες
30% σε καμπίνα (εκτός LUX)
100% στα παιδιά έως 4 ετών σε οικονομική θέση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΄΄ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄



Αντιπροσωπεία του συλλόγου Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας (μέλος της ΟΠΟΤΤΕ) αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του συλλόγου Θοδ. Θεοδωρόπουλο και τον Αντ/δρο Θοδ. Κοντό (μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ) συναντήθηκε την Τετάρτη 21-12-2011, με τον πρόεδρο του ¨Πανελληνίου Άρματος Πολιτών¨ κ. Γιάννη Δημαρά. Κατά τη συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο, δημιουργικό και γόνιμο κλίμα, δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλαγούν απόψεις, σκέψεις και προτάσεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και να του δοθεί υπόμνημα με αιτήματα-προτάσεις της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας.
Ο πρόεδρος του ¨ Πανελληνίου Άρματος Πολιτών ¨ αποδέχτηκε το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, καθώς και την παντελή έλλειψη της κρατικής πρόνοιας. Επίσης εξέφρασε την κατανόηση και τη συμπαράστασή του στην πάσχουσα τρίτεκνη ελληνική οικογένεια.
Επιπρόσθετα διατύπωσε ότι υπάρχει ποδηγέτηση της λαϊκής βούλησης από τα Μ.Μ.Ε. λόγω των κομματικών συμφερόντων που εξυπηρετούν. Παράλληλα τόνισε ότι η σημερινή δημοσιογραφία με τον τρόπο που ασκείται, έπαψε να αποτελεί λειτούργημα. Είναι άλλωστε προφανής και ο λόγος της ανύπαρκτης δημοσιοποίησης του δημογραφικού μας προβλήματος.
Τέλος δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα των τρίτεκνων οικογενειών και στην πλήρη ένταξη τους στις πολύτεκνες οικογένειες.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ



Την Τρίτη 20/12/2011 συναντήθηκε η ΟΠΟΤΤΕ ( Ομοσπονδία Τρίτεκνων )με την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, με θέμα προς συζήτηση την επίλυση των αδικιών από την εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2011, και την εφαρμογή της πλήρους εξομοίωσης των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους σε όλες τις μορφές της εκπαίδευσης.
Στη συζήτηση παρευρέθησαν η κα Σκαφνάκη Μαρία Βουλευτής Ηρακλείου, ο κ. Καρατζάς Βουτσάς πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ, ο κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης αντιπρόεδρος, η κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου α΄υπεύθυνη ΜΜΕ, η κα Κατερίνα Καντεράκη β΄υπεύθυνη ΜΜΕ, ο κ. Δρόσος Bασιλειάδης μέλος του Συλλόγου Ηρακλείου, η κα Μαριάνθη Τζαβέλα πρόεδρος του Συλλόγου Μεταμόρφωσης, ο κ. Αναστάσιος Παπαγγέλου νομικός σύμβουλος.
Αφού αναλύθηκαν και κατατέθηκαν στην κα Υπουργό όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει, η Υπουργός ενημέρωσε την ΟΠΟΤΤΕ ότι ετοιμάζεται Τροπολογία για να διορθωθούν τα λάθη και οι αστοχίες.
Κλείστηκε νέα συνάντηση για τον Ιανουάριο 2012 όπου θα συζητήσουμε την Τροπολογία πριν την καταθέσει το Υπουργείο στη Διαβούλευση.

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Την Τρίτη 20/12/2011 συναντήθηκε το Προεδρείο της ΟΠΟΤΤΕ και με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Κριτσωτάκης Βουλευτής Ηρακλείου, ο κ. Αχλαδιανάκης Μανόλης Αντιπρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ, η κα Μεσουρίδου Θεοκλήτη Α΄Υπεύθυνη ΜΜΕ της ΟΠΟΤΤΕ, ο κ. Αναστάσιος Παπαγγέλου Νομικός Σύμβουλος, ο κ. Δρόσος Βασιλειάδης μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ηρακλείου, η κα Δρακάκη Κωνσταντίνα Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Χαϊδαρίου και η κα Τζαβέλα Μαριάνθη πρόεδρος του Συλλόγου Μεταμόρφωσης.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε γόνιμο και θετικό κλίμα, ο Πρόεδρος κ. Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι τρίτεκνες οικογένειες, και για το λόγο αυτό ζητούν την πλήρη και άνευ όρων εξομοίωση με τους πολύτεκνους. Ο κ. Τσίπρας που είναι και το τρίτο παιδί τρίτεκνης οικογένειας, δεσμεύτηκε ότι ο Συνασπισμός θα επικαιροποιήσει και θα επαναφέρει άμεσα την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει στη Βουλή για την εξομοίωση των τρίτεκνων.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας δήλωσε:
«Εδώ και δυο χρόνια η ελληνική οικογένεια, δέχεται μια ανελέητη επίθεση. Απολύσεις, περικοπές, φόροι, χαράτσια, εφεδρεία. Η επίθεση αυτή δεν είναι μια θεωρητική επίθεση. Αφορά κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα κυρίως όμως κάθε οικογένεια που αναγκάζεται να επιβιώσει μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Την ίδια στιγμή το δημογραφικό πρόβλημα, παίρνει διαστάσεις εκρηκτικές και δεν υπάρχει καμία πρόνοια για να προστατευθεί η ελληνική οικογένεια. Δεν υπάρχει καμία πρόνοια προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη δυσάρεστη εκδοχή αλλά πολύ πιθανή την επόμενη δεκαετία να αντιμετωπίσουμε το θέμα του αφανισμού της ελληνικής οικογένειας και της μείωσης του πληθυσμού της χώρας μας.

Αναρωτιέμαι ποιο είναι το σχέδιο για την επόμενη δεκαετία;
Σήμερα τα νέα παιδιά μετά τις σπουδές τους φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό. Νέα ζευγάρια αφού μένουν ως τα 35 στο παιδικό δωμάτιο δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια, διότι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά και δεν τεκνοποιούν. Αλλά και όσοι έχουν κάνει οικογένεια και έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζονται από την πολιτεία λες και αυτό που διέπραξαν ήταν κάποιο έγκλημα.

Εμείς επαναφέρουμε την πρόταση νόμου που καταθέσαμε πριν από 4 χρόνια για την πλήρη θεσμική και νομική εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες. Και πιστεύουμε ότι είναι η ελάχιστη ανταπόκριση που οφείλει η πολιτεία απέναντι στις τρίτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης μέσα σε αυτές τις συνθήκες της κρίσης.
Η ελάχιστη υποχρέωση για μια ασπίδα προστασίας απέναντι στην οικογένεια, σε μια περίοδο κρίσης αλλά και σε μια εξαιρετικά αρνητική προοπτική, εξ αιτίας του μεγάλου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα».

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΜΕΛΛΟΝ  ΤΩΝ  ΠΑΙΔΙΩΝ  ΜΑΣ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ  ΤΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ

ΚΑΙ  ΘΑ  ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ  ΤΟ  ΣΤΟΧΟ  ΜΑΣ.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Άμεση αντίδραση του Φώτη Κουβέλη υπέρ των τριτέκνων


    BOΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τους Υπουργούς
Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης
Εσωτερικών
Ο βουλευτής Β’ Αθήνας, Φώτης Κουβέλης κατέθεσε αναφορά, με την οποία η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τεκνά, ζητά τη μέριμνα της Πολιτείας και την ανάληψη θεσμικών μέτρων για τη στήριξη των τριτέκνων οικογενειών.
Αθήνα, 20/12/2011
Ο καταθέτων βουλευτής
Φώτης Κουβέλης

ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΣΕ ΘΕΣΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ;;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητοί τρίτεκνοι
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΄΄ ΤΟ ΒΗΜΑ΄΄ :
«Η κυβέρνηση αποφάσισε την εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους έπειτα από πρόταση του (πολύτεκνου) υφυπουργού Υγείας κ. Μ. Μπόλαρη προς τον κ. Αν. Λοβέρδο.
Προσοχή: Η εξομοίωση δεν αφορά οικονομικά θέματα, όπως επιδόματα, φορολόγηση κλπ.
Το όφελος προκύπτει από την εξομοίωση στα προνόμια που αφορούν την μοριοδότηση για τις προσλήψεις στο δημόσιο (αν ξαναγίνουν ποτέ προσλήψεις στο Δημόσιο…), τις μεταθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, τις μεταγραφές στα πανεπιστήμια κ.α. ».
Υπάρχει και στο έντυπο φύλλο του ΄΄ Βήματος΄΄
Τα παραπάνω θεωρούμε πως είναι και απόρροια των τελευταίων συναντήσεων που πραγματοποίησε η ΟΠΟΤΤΕ με βουλευτές, υφυπουργούς, ιδιαίτερα με τον καθ΄ ύλη αρμόδιο κ. Μάρκο Μπόλαρη, υπουργούς, αλλά και τις παρεμβάσεις μέσα από τα ΜΜΕ, π.χ την επιτυχή παρέμβαση μέσα από το ΄΄MEGA΄΄ το προηγούμενο Σάββατο.
Όλοι εμείς είμαστε πεπεισμένοι πως οι συνεχείς παρεμβάσεις, μέσα σε κάθε χώρο της Κυβέρνησης, της Αντιπολίτευσης, των Οργανισμών του κράτους, της Κοινωνίας, ώστε να προβάλλουμε τα αιτήματά μας, θα οδηγήσει σε ικανοποίηση τουλάχιστον κάποιων από αυτών.
Στην προσπάθεια αυτή, ο καλύτερος συνήγορος είναι η ομαδική προσπάθεια, η ενότητα, η συνεννόηση όλων των τρίτεκνων με ανιδιοτέλεια, με ειλικρινείς και καθαρές προθέσεις, ώστε να επιτύχουμε τον τελικό στόχο.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα



Με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκαν την Τετάρτη οι τρίτεκνοι στο Ηράκλειο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, ενώ εκ μέρους της Ομοσπονδίας Tριτέκνων ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν ο πρόεδροι των νομών Ηρακλείου Μανόλης Αχλαδιανάκης αντιπρόρεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Λασιθίου Γιώργος Χαβάκης αν. γραμματέας ΟΠΟΤΤΕ, Χανίων Ζαφείρης Μανιουδάκης και τα μέλη του Δ.Σ. του Ηρακλείου Κώστας Βαρβεράκης υπεύθ.εντύπων ΟΠΟΤΤΕ, Δρόσος Βασιλειάδης και ο Δημήτρης Μοάτσος.

Στη συζήτηση έγινε μια σύντομη ενημέρωση για τα θέματα των
τριτέκνων και αναλύθηκαν τα πιο βασικά αιτήματα, ενώ οι τρίτεκνοι υπενθύμισαν στον κ. Τσίπρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα είχε καταθέσει Πρόταση Νόμου σύμφωνα με την οποία οι τρίτεκνοι εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους. Η πρόταση αυτή είναι ουσιαστικά και η πρόταση της Ομοσπονδίας. Επειδή ο χρόνος ήταν περιορισμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε νέο ραντεβού στην ΟΠΟΤΤΕ την προσεχή Τρίτη στην Αθήνα.
Η ΟΠΟΤΤΕ μέσα από τις πολλές συναντήσεις το τελευταίο διάστημα, προσπαθεί να προωθήσει το κύριο και βασικό αίτημα που είναι η πλήρης εξομοίωση με τους πολύτεκνους ,αλλά παράλληλα θέτει και μια σειρά άλλα ζητήματα που κυρίως έχουν σχέση με την οικονομική ελάφρυνση των οικογενειών, όπως μειώσεις από δήμους, καταστήματα, ακτοπλοϊκές εταιρίες κ.ά.

Η Πρόταση Νόμου όπως είχε διατυπωθεί και ζητείται η επαναφορά της
«Για την ένταξη των τριτέκνων οικογενειών ως πολυτέκνων στο νόμο 1910/1944.»

1. Το άρθρο πρώτον του ν. 1910/1944 αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Πολύτεκνοι υπό την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι γονείς οι έχοντες τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών τουλάχιστον τέκνων από έναν ή περισσότερους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και αυτά με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά της εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.
2. Οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του παρόντος, τη διατηρούν ισοβίως και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα.
1. Για τις διατάξεις του παρόντος συμπλήρωση ηλικίας θεωρείται η 31 Δεκεμβρίου τους έτους αναφοράς».

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

OI ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

(στις 12 Δεκεμβρίου 2011)


Την Παρασκευή 9/12/11 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας με την υφυπουργό, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Η συνάντηση είχε κλειστεί με τη βοήθεια της βουλευτού Μαρίας Σκραφνάκη και συμμετείχαν από πλευράς της ΟΠΟΤΤΕ, ο πρόεδρος Καρατζάς Βουτσάς, ο αντιπρόεδρος Μανόλης Αχλαδιανάκης, η β’ υπ. ενημέρωσης ΜΜΕ Κατερίνα Καντεράκη, το μέλος του Δ.Σ. Θεόδωρος Κοντός, καθώς και τα μέλη Ζαφείρης Μανιουδάκης, Ελένη Σταφυλαράκη, ενώ από πλευράς υπουργείου εκτός της υφυπουργού, η βουλευτής κα Μαρία Σκραφνάκη, ο Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Βασίλης Παπάζογλου και ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας Βασίλης Κουλαϊδής.
Το θέμα της συνάντησης ήταν η επαναφορά των μετεγγραφών και ειδικότερα ζητήθηκε από την ΟΠΟΤΤΕ:
1. Οι τρίτεκνες οικογένειες να είναι ισότιμες με τις πολύτεκνες ως προς τον αριθμό θέσεων-εδρών στις σχολές ή τα τμήματα.

2. Την επαναφορά της αντιστοιχίας των σχολών όπως κατά το έτος 2010- 2011.

3. Οι θέσεις κάθε ειδικής κατηγορίας ανά Σχολή-Τμήμα ή Πανεπιστήμιο να είναι γνωστές πριν από τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.

4. Οι τρίτεκνοι να έχουν δικαίωμα χρήσης περισσοτέρων κατηγοριών εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις.(π.χ. παιδί τρίτεκνης οικογένειας και με αδερφό σπουδαστή σε άλλη πόλη, ή παιδί τρίτεκνης οικογένειας και άνεργος γονέας και άτομο με ειδικές ανάγκες κ.ά).

5. Να χρηματοδοτούνται οι σχολές για εισδοχή φοιτητών ειδικών κατηγοριών, ανάλογα των αριθμό τους, π.χ. εάν υποθετικά θεωρήσουμε ένα ποσό 1000 ευρώ και πάρουν μετεγγραφή 30 φοιτητές η έκτακτη πάγια εισφορά θα ανέλθει στις 30.000 ευρώ για τη σχολή την οποία πήραν μετεγγραφή.

6. Οι υποψήφιοι φοιτητές της περιφέρειας να έχουν δικαίωμα επιλογής σχολών σε όμορες περιφέρεις εφόσον δεν υπάρχει το εκπαιδευτικό ίδρυμα της επιθυμίας τους κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

7. Οι φοιτητές τρίτεκνων οικογενειών να φιλοξενούνται ισότιμα στις φοιτητικές εστίες, ισότιμα με τα παιδιά των πολύτεκνων παιδιών.

8. Την κατάργηση των εισοδηματικών κριτηρίων για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, διότι η διαφοροποίηση των δύο αυτών πόλεων έναντι της υπόλοιπης Ελλάδας είναι αντισυνταγματική.

Οι απαντήσεις και οι διευκρινήσεις που δόθηκαν ήταν:

Η ηγεσία του υπουργείου αναγνωρίζει ότι με το σύστημα των ειδικών κατηγοριών γίνανε αδικίες και λάθη τα οποία είναι διατεθειμένοι να τα διορθώσουν αλλά σε καμία περίπτωση δε συζητούν την επαναφορά των μετεγγραφών. Συνεπώς δεν πρόκειται να επαναφέρουν την αντιστοιχία των σχολών ( το 2ο αίτημα) και δεν υφίσταται συζήτηση για τη 5η πρόταση.

Επί της βάσης του νόμου καταργήσεως μετεγγραφών είναι ικανοποιημένοι και στόχος τους είναι οι φοιτητές που προέρχονται από κάποιες ειδικές κοινωνικές ομάδες να μπορούν να σπουδάζουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Φέτος θα υπάρχει όριο μίνιμουμ μορίων εισαγωγής στα εκπαιδευτικά ιδρύματα για τις ειδικές κατηγορίες, έτσι ώστε να απαλειφθεί το φαινόμενο εισαγωγής φοιτητών με πολύ χαμηλά μόρια επιτυχίας.

Ενώ θεωρούν δίκαιο το αίτημα για την εισαγωγή των παιδιών στις φοιτητικές εστίες, όπως και τα παιδιά των πολυτέκνων, απάντησαν ότι η διοίκηση των φοιτητικών εστιών ανήκει στα ιδρύματα και όχι στο υπουργείο.

Στο 4ο αίτημα, την υπαγωγή των τρίτεκνων σε δύο τουλάχιστον κατηγορίες, απάντησαν θετικά και υποσχέθηκαν ότι θα αλλάξει.

Σχετικά με το δικαίωμα επιλογής όμορης περιφέρειας για τα παιδιά εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης απάντησαν αρνητικά.

Σχετικά με την κατάργηση του ορίου ηλικίας του πρώτου παιδιού (26 ετών),για να ενταχθούν τα άλλα αδέρφια στην ειδική κατηγορία, το δέχτηκαν θετικά.

Όσον αφορά στην ενημέρωση για τις θέσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα πριν τις εξετάσεις, συμφώνησαν, διότι είναι απαραίτητο για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Η υφυπουργός ενημέρωσε, ότι για φέτος μόνο όσοι είχαν συμπληρώσει λάθος την ειδική κατηγορία χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις δεν θα υποβληθούν στην ποινή αποκλεισμού 2 ετών και θα μπορούν να ξαναδώσουν εξετάσεις( φέτος).

Τα παραπάνω θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο νόμου για τα τεχνικά λύκεια το οποίο θα είναι έτοιμο προς τα τέλη Ιανουαρίου.

Η υφυπουργός και οι ειδικοί σύμβουλοι δεσμεύθηκαν σε νέα συζήτηση πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή προς ψήφιση.

Μετά το τέλος της συζήτησης μας οι εκπρόσωποι της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκαν με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να της ευχηθούν για την ονομαστική της γιορτή αλλά και για να κλειστεί ραντεβού, το οποίο τελικά οριστικοποιήθηκε για την 20η Δεκεμβρίου.

Η ΟΠΟΤΤΕ για τις συναντήσεις στο υπουργείο Παιδείας και για το νέο ραντεβού, είχε την πολύτιμη βοήθεια της βουλευτού Ηρακλείου Μαρίας Σκραφνάκη, την οποία και ευχαρίστησε μετά το πέρας των συναντήσεων.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΤΗΝ 8-12-2011

Μια σειρά από συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα:
Στο υπουργείο Υγείας οι Καρατζάς Βουτσάς, Θεοκλήτη Μεσουρίδου, Κατερίνα Πατσώνα Ευγενία Ανανιάδου, Αναστάσιος Παπαγγέλου, Μανόλης Αχλαδιανάκης και Κατερίνα Καντεράκη, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη.
Το κύριο και πιο σημαντικό θέμα που τέθηκε είναι η πλήρης εξομοίωση με τους πολύτεκνους. Ο υφυπουργός ουσιαστικά ήταν αρνητικός έναντι των τριτέκνων και ζήτησε να του παραδοθεί έγγραφο με τα θεσμικά αιτήματα, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουν οικονομικό κόστος για το κράτος.
Στη συνέχεια η ίδια αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υφυπουργό κ. Δημήτριο Βαρτζόπουλο. Εδώ υπήρχε περισσότερη κατανόηση και καλύτερο κλίμα, όμως ο κ. Υφυπουργός έθεσε εξ αρχής ζήτημα για τις υποχρεώσεις της παρούσας κυβέρνησης ,οι οποίες είναι συγκεκριμένες ,άρα είναι δύσκολο να προχωρήσει σε νομοθετήματα που δεν αφορούν κατά κύριο λόγο την εφαρμογή της ταμειακής σύμβασης με την τρόικα.
Ακολούθησε η συνάντηση με τον κ. Αστέριο Ροντούλη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Σε αυτή συμμετείχαν οι Καρατζάς Βουτσάς, Μανόλης Αχλαδιανάκης, Κατερίνα Πατσώνα, Αναστάσιος Παπαγγέλου. Η συζήτηση ήταν εγκάρδια μιας και ο κ. Ροντούλης ήταν από τους πρώτους που έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία του ΄΄Τριτεκνικού Κινήματος΄΄ ως τρίτεκνος τότε και γνωρίζει πολύ καλά τα αιτήματα και τα προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών. Αυτό που δήλωσε κατηγορηματικά ήταν πως μετά τις εκλογές το πρώτο θέμα που θα θέσει θα είναι η εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους.
Την ίδια ώρα οι Θεοκλήτη Μεσουρίδου, Ευγενία Ανανιάδου, και Κατερίνα Καντεράκη, είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον οποίο εκτός από το δημογραφικό πρόβλημα, έθεσαν και τη μείωση των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας . Ο ίδιος δήλωσε πως δεν έχει τη δυνατότητα ως υπουργείο να το πράξει, όμως θα ζητήσει με επιστολή του προς τους ακτοπλόους μειώσεις, ειδικά τη δύσκολη τούτη περίοδο που διανύουμε.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ  ΤΟ  ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΟ  ΕΠΙΔΟΜΑ
Πιθανή ημερομηνία καταβολής του επιδόματος του τελευταίου διμήνου του έτους 2011 είναι η 14 του Δεκέμβρη.

 






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΤΗΣ ECOWEEΚ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: ΜΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ.

 
Το ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ της ECOWEEK σε συνεργασία με το Δήμο Μεταμόρφωσης, σας προσκαλεί σε ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ της ECOWEEK στο Δήμο Μεταμόρφωσης την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης στη συμβολή των οδών Γκινοσάτη & Πλαστήρα.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε τοπικούς παράγοντες, τοπικούς φορείς, επαγγελματίες και δημότες, που ενδιαφέρονται για τον δήμο τους και θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στην αναζήτηση λύσεων για τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα του Δήμου Μεταμόρφωσης, σε συνεργασία με τις ομάδες δράσης των εθελοντών της ECOWEEK, που μαζί με του δημότες, θα μελετήσουν τα προβλήματα και θα προτείνουν λύσεις.
…Διεθνής Συνέργια...Τοπικές Λύσεις

Γραφείο Τύπου
Δήμος Μεταμόρφωσης

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Διακοπή Επιδόματος Τριτέκνων


Σύμφωνα με τον Ν 4025/2011 ΄΄Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης΄΄ στο άρθρο 21, παράγραφος 3, ορίζεται ότι:

Διακόπτεται από 1.11.2011 η παροχή όλων των οικογενειακών επιδομάτων στις τρίτεκνες οικογένειες, οι οποίες έχουν καθαρό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ.