Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ

ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΠΟΤΤΕ
ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!»

“Η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος, μετά την ανακοίνωση των προθέσεων της Κυβέρνησης για την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων στη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος θεωρεί ότι αυτό αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην πρωτοφανή επίθεση και στην κάθε άλλο παρά αντικειμενική και ισότιμη αντιμετώπιση που υφίσταται η Πολυμελής Οικογένεια με Τρία Τέκνα από την κυβερνητική πολιτική.”
Αυτό τονίστηκε από το Προεδρείο της ΟΠΟΤΤΕ στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τρίτη 27/9/2011.
Στη συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Βουτσάς Καρατζάς, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Μανώλης Αχλαδιανάκης, η Υπεύθυνη Εσωτερικής Λειτουργίας Κατερίνα Καντεράκη, ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Αναστάσιος Παπαγγέλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Χανίων Ζαφείρης Μανιουδάκης και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αττικής Μιχάλης Ροκκάς, ανέπτυξαν τις θέσεις τους για τα ζητήματα που απασχολούν την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα και ζήτησαν από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ασκήσει επιτέλους υπεύθυνη δημογραφική πολιτική.
- Για την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων στην απονομή του πολυτεκνικού επιδόματος:
« Η επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων στην απονομή του πολυτεκνικού επιδόματος, έγινε προσπάθεια να επιβληθεί και πριν από μερικούς μήνες. Οι αντιδράσεις και η ένδεια επιχειρημάτων για την επιβολή του μέτρου, οδήγησε την κυβέρνηση στην απόσυρσή του, τότε. Σήμερα με μια απλή ανακοίνωση του Υπουργού κ. Λοβέρδου, χωρίς αιτιολόγηση και κυρίως χωρίς κανένα διάλογο, έρχεται στη Βουλή για επικύρωση.
Το πολυτεκνικό επίδομα έχει θεσπιστεί ως δημογραφικό επίδομα, ως επιβράβευση και ελάχιστη αναγνώριση της Πατρίδας στη Μάνα που «επιδοτεί» την Ελλάδα στη μάχη του δημογραφικού, την «αιμοδοτεί» με νέους πολίτες, στηρίζει το θεσμό της οικογένειας. Μια τέτοια προσφορά δε μπορεί να αντιμετωπίζεται λογιστικά!
Εξάλλου, το ζήτημα των εισοδηματικών κριτηρίων για τα πολυτεκνικά επιδόματα έχει κριθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Επιχειρήθηκε και πάλι από την κυβέρνηση Σημίτη το 1997 και απέτυχε παταγωδώς, αφού και το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 1095/2001 απόφασή του θεώρησε ότι είναι αντισυνταγματική η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων, και προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και όλα τα Διοικητικά πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας.
Υπενθυμίζουμε ότι το Μάρτιο του 2011, πολλοί Τρίτεκνοι βρέθηκαν να χρωστούν στο ΟΓΑ(!), μετά τη «στρογγυλοποίηση» όπως ονομάστηκε των επιδομάτων που εφαρμόστηκε για τους Τρίτεκνους αναδρομικά από 1/1/2011, κάτι που δεν ίσχυσε για τους πολύτεκνους!».
- Για το νέο τέλος στα ακίνητα:
« Θεωρούμε το μέτρο και τον τρόπο εφαρμογής του, άδικο, παράλογο, και αντισυνταγματικό. Καταγγέλουμε έτσι κι αλλιώς τη μη συμπερίληψη των Τριτέκνων στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που θα τύχουν χαμηλής χρέωσης. Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι η κοινωνική ευαισθησία και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι έννοιες των οποίων τη σημασία αγνοεί!».
- Για τις μετεγγραφές των φοιτητών:
« Η κατάργηση των μετεγγραφών για τους φοιτητές – μέλη τρίτεκνων οικογενειών, οδηγεί σε απόγνωση και εντέλει αφαιρεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση από τα παιδιά μας, αφού πολλές οικογένειες θα βρεθούν να συντηρούν δύο και τρία επιπλέον σπίτια. Το μέτρο αυτό είναι αντισυνταγματικό λόγω εισαγωγής εισοδηματικών κριτηρίων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ καταργεί την ελεύθερη επιλογή σχολής, και διαχωρίζει τους πολίτες ανάλογα με την περιοχή που διαβιώνουν.
Επίσης, ζητάμε ην άρση της αδικίας που προκύπτει σε αρκετές περιπτώσεις, όταν τρίτεκνος με περισσότερα από άλλον μόρια δε μπορεί να εισαχθεί σε κάποια σχολή που δεν υπάρχει στη δική του Περιφέρεια και εισάγεται άλλος με λιγότερα μόρια (όταν υπάρχει σχολή στην Περιφέρεια του)».
- Για τη μείωση αφορολόγητου ορίου και την κατάργηση φοροαπαλλαγών:
« Η μείωση του αφορολόγητου ορίου πλήττει το εισόδημα όλων, οι Τρίτεκνοι όμως είναι και πάλι από εκείνους που πλήττονται περισσότερο, αφού σε συνδυασμό με τη σκοπούμενη κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα προστατευόμενα τέκνα, για ενοίκια και άλλες, επιβαρύνονται με δυσανάλογη και άδικη συνεισφορά στην «κοινή προσπάθεια» όπως αποκαλεί η κυβέρνηση τη φορολογική επιδρομή που έχει εξαπολύσει. Η ενδεχόμενη κατάργηση της απαλλαγής από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων για τους Τρίτεκνους και άλλες ευαίσθητες ομάδες, θα είναι μια ακόμη ευθεία επίθεση στην ελληνική οικογένεια».
- Για την Κάρτα Πολιτισμού:
« Ένα ακόμη από τα «προνόμια» των Τριτέκνων, που ουσιαστικά καταργήθηκε στην πράξη, αφού το Υπουργείο Πολιτισμού, έχει σταματήσει την έκδοσή της, χωρίς ποτέ να καταργηθεί. Ένα ακόμη δείγμα της ανεύθυνης αντιμετώπισης και της ανεπάρκειας των υπηρεσιών του κράτους στις υποχρεώσεις του απέναντι στον πολίτη».

Συμπερασματικά

«Όλα τα παραπάνω μαρτυρούν μια πρωτοφανή, αδικαιολόγητη επίθεση στην Οικογένεια με τρία παιδιά, εντέλει στην Ελληνική Οικογένεια. Η ολοσχερής απουσία ισονομίας, αντικειμενικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ολοφάνερη, όσο και ανεξήγητη, αν σκεφθεί κανείς την Εθνική αναγκαιότητα για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού των Ελλήνων.

Οι Πολυμελείς Οικογένειες με Τρία Τέκνα, θεωρούμε ότι:

1. Μαζί με την υπόλοιπη Ελληνική Κοινωνία έχουμε υποστεί ήδη τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης και τις συνέπειες της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ. Δεν έχουμε τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης σε σχέση με τους συναδέλφους μας στις περικοπές μισθών ή με τους συμπολίτες μας στις αυξήσεις των φόρων. Δεν δικαιολογείται λοιπόν αυτή η οικονομική επιδρομή εναντίον μας.
2. Αποδεικνύουμε καθημερινά το ενδιαφέρον μας για τη χώρα μας, αγωνιζόμενοι να κρατήσουμε το τελευταίο οχυρό της κοινωνίας μας, την οικογένεια, ανέπαφο από τις επιθέσεις που δέχεται η πατρίδα μας σε όλα τα επίπεδα, με μόνο όπλο το κουράγιο που μας δίνει το χαμόγελο των παιδιών μας. Αυτό το χαμόγελο, δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμα να το μετρήσει σε ευρώ!
3. Δεν δικαιούται η κυβέρνηση να ζητάει από εμάς να πληρώσουμε για την επί δεκαετίες κακοδιαχείριση και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ!
4. Διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση μας έχει στοχοποιήσει, αφαιρώντας ένα – ένα τα τελευταία δύο χρόνια τα δικαιώματά μας! Μας τιμωρούν επειδή φέρνουμε στον κόσμο Ελληνόπουλα!
Είναι υποχρέωση της Ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει επιτέλους στην εφαρμογή μιας υπεύθυνης, ουσιαστικής και αποτελεσματικής δημογραφικής πολιτικής, αφού αυτό επιτάσσουν οι απογοητευτικοί δείκτες γεννήσεων και η αναγκαιότητα για τη στήριξη των οικογενειών (το 32% των οικογενειών με τρία παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας).

Καλούμε την κυβέρνηση την ύστατη στιγμή να σκεφθεί με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας και να μη συνεχίσει την άδικη, αντισυνταγματική και ανθελληνική εν τέλει επίθεσή της στην Πολυμελή Οικογένεια με Τρία Τέκνα!».

Πληροφορίες: Γραφείο Τύπου 6944689617

 Οι όροι για πολυτεκνικά επιδόματα
Πώς διαμορφώνονται τα βοηθήματα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
 Ποιες κατηγορίες ασφαλισμένων τα δικαιούνται
Περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

 
Τις αναπροσαρμογές προς τα κάτω που έχουν υποστεί τα οικογενειακά επιδόματα των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών από τον περασμένο Ιούνιο επικυρώνει εγκύκλιος του ΟΓΑ που δημοσιεύτηκε χθες.
Σύμφωνα με αυτή, το επίδομα τρίτου παιδιού διαμορφώνεται στα 177 ευρώ τον μήνα και καταβάλλεται μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του παιδιού. Από το 7ο έτος και μετά η οικογένεια δικαιούται για το τρίτο τέκνο 44 ευρώ μηνιαίως. Το ίδιο ποσό -με τη μορφή επιδόματος τριτεκνίας- θα λαμβάνει και για κάθε ένα από τα άλλα δύο παιδιά, εφόσον είναι ανύπαντρα και δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους.
Το πολυτεκνικό επίδομα ορίζεται στα 44 ευρώ τον μήνα για κάθε άγαμο παιδί μέχρι είκοσι τριών ετών ή εφόσον σπουδάζει σε αναγνωρισμένη τριτοβάθμια σχολή πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, μέχρι είκοσι πέντε ετών.
Η ισόβια σύνταξη που λαμβάνουν οι μητέρες μετά τη διακοπή των λοιπών επιδομάτων καθορίζεται στο ποσό των 102 ευρώ μηνιαίως.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη χορήγηση των παροχών όπως επίσης και της εφάπαξ παροχής των 2.000 ευρώ για όσες γυναίκες γέννησαν τρίτο παιδί μετά το 2006, είναι η μόνιμη και συνεχόμενη επί δεκαετία διαμονή των γονιών στην Ελλάδα και η παραμονή των παιδιών στη χώρα.
Ως δικαιούχοι ορίζονται οι ακόλουθες κατηγορίες προσώπων:
Ελληνες πολίτες
Ομογενείς αλλοδαποί που διαθέτουν δελτίο ομογενούς
Πολίτες Κρατών - Μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Λιχτενστάϊν και Ισλανδία) και οι Ελβετοί πολίτες
Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες
Ανιθαγενείς που διέπονται από διεθνείς συμβάσεις
Δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος παραμονής στην Ελλάδα
(Στα πρόσωπα των κατηγοριών ε, στ, και ζ οι παροχές καταβάλλονται για όσο χρόνο διαρκούν οι ως άνω ιδιότητές τους)
Πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας

ΕΓΓΡΑΦΑΔικαιολογητικά ανά κατηγορία
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά που να πιστοποιούν τη μόνιμη επί δεκαετία παραμονή τους στην Ελλάδα ενώ επιπλέον δικαιολογητικά απαιτούνται ανά κατηγορία. Συγκεκριμένα για:
Πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ: Εγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής από τη Δ/νση Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και Πολίτες Κρατών εκτός ΕΈ που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας: Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας διαμονής.
Αλλοδαπούς πρόσφυγες στους οποίους έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άσυλο: "Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού Πολιτικού Φυγάδα" και "Αδεια Παραμονής Αλλοδαπού",
Αλλοδαπούς στους οποίους δεν έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους: "Ειδικό δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας",
Ομογενείς-αλλοδαποί που διαμένουν στην Ελλάδα: Ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς ή άδεια διαμονής ενιαίου τύπου ή ΔΤ αλλοδαπού ή άδεια παραμονής.

Κατερίνα Ροββά
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ (23/09/2011)

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ -ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΠΟΤΤΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (O.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.), μετά την ανακοίνωση των προθέσεων της Κυβέρνησης για την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων στη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος θεωρεί ότι αυτό αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο στην πρωτοφανή επίθεση και στην κάθε άλλο παρά αντικειμενική και ισότιμη αντιμετώπιση που υφίσταται η Πολυμελής Οικογένεια με Τρία Τέκνα από την κυβερνητική πολιτική.

Σας καλούμε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 14:30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, Δημαρχείο Γαλατσίου, 3ος όροφος) να παρευρεθείτε σε Συνέντευξη Τύπου, που θα δώσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, με σκοπό την πλήρη ενημέρωση του κοινού για τις θέσεις της ΟΠΟΤΤΕ και τους τρόπους προάσπισής των δικαιωμάτων των Τριτέκνων.

Θερμά ευχαριστούμε,

για την ΟΠΟΤΤΕ

Ο Πρόεδρος
Βουτσάς Καρατζάς


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ  Η  ΠΑΡΟΥΣΙΑ  ΟΛΩΝ  ΜΑΣ

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Τη διακοπή της χορήγησης επιδόματος στους τρίτεκνους και πολύτεκνους με εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ αποφάσισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
 
 

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι «εντάχθηκε στο νομοσχέδιο "Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλες διατάξεις", διάταξη με την οποία διακόπτονται τα πολυτεκνικά επιδόματα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους με εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ».Πηγή: www.enet.gr, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


Επιβάλλεται ειδικό τέλος διάμεσου ύψους 4 ευρώ ανά τ.μ. στις ηλεκτροδοτούμενες δομημένες επιφάνειες, οι οποίες αποτελούν και τη βάση επιβολής του Τ.Α.Π. του άρθρου 24 του ν.2130/1993. Το τέλος αυτό θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το τέλος επιβάλλεται στον κύριο του ακινήτου ή στον επικαρπωτή. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας βαρυνόμενοι είναι οι συνιδιοκτήτες κατά το λόγο της συμμετοχής καθενός από αυτούς. Υπόχρεος για την καταβολή είναι ο χρήστης του ακινήτου, ο οποίος το καταβάλλει μαζί με τον λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν ο χρήστης είναι μισθωτής, με την καταβολή επέρχεται αυτοδικαίως συμψηφισμός με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα.


 Ειδικότερα, για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους (€ 0,5), ανεξάρτητα από τον χρόνο δόμησης του ακινήτου (και εφόσον αυτό βρίσκεται σε περιοχή τιμής ζώνης κάτω των € 3.000 ανά τ.μ.), εφόσον πρόκειται για ακίνητο που ιδιοκατοικείται από πολύτεκνο, άνεργο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ (1/1-31/8 για το 2011 ή 1/1-30/4 για το 2012), ή άτομο ανάπηρο ή βαρυνόμενο φορολογικά από ανάπηρο.

ΞΕΧΑΣΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΘΟΥΜΕ. ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΟΓΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.

ΠΑΡ΄ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011 Ο ΠΛΥΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ!
ΑΣ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ Σ' ΑΥΤΟΥΣ.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟ


Η ΟΠΟΤΤΕ απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών με το οποίο ζητάει να ισχύσει ειδική ρύθμιση για το νέο φόρο που ΄πέφτει στην πλάτη των πολιτών, τον οποίο θεωρεί παντελώς άδικο.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα: 14/9/11
Αριθ. Πρωτ.: 107
Προς Υπουργό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Κοινοποίηση: Αναπληρωτή Υπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη
Κύριε Υπουργέ
Σχετικά με το νέο μέτρο περί εισφοράς από ιδιοκτήτες ακινήτων ενός ποσού που θα προκύπτει από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και σύμφωνα με τις δηλώσεις και τις διευκρινίσεις που έχουν έλθει μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα, το ύψος του τέλους θα εξαρτηθεί από την περιοχή και την τιμή ζώνης, τη χρήση και από κοινωνικά κριτήρια.
Η ΟΠΟΤΤΕ θεωρεί πως είναι πέρα για πέρα κοινωνικά άδικο και επιβαρύνει τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό.
Όμως, σε περίπτωση που τελικά εφαρμοστεί και με βάση και τις ανάγκες των τρίτεκνων οικογενειών που το τελευταίο διάστημα λόγω των συνεχόμενων περικοπών αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα,
1. θεωρούμε αδιανόητο να μην υπάρχει ειδική ρύθμιση-ελάφρυνση για τις τρίτεκνες οικογένειες.
2. θεωρούμε πως η ρύθμιση-ελάφρυνση πρέπει να επεκταθεί και να ισχύσει και για τρίτεκνους δεν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
Κύριε Υπουργέ
Ακόμα και τις δύσκολες αυτές ώρες η Κοινωνική Ευαισθησία μιας κυβέρνησης και ενός υπουργού πρέπει και πρακτικά να αποδεικνύεται.

                    Με εκτίμηση
                     Για το Δ.Σ.

 
     Ο Πρόεδρος                  Η Γεν. Γραμματέας
Καρατζάς Βουτσάς         Έλενα Νικολαντωνάκη

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ



Αγαπητά παιδιά

Η ΟΠΟΤΤΕ σας συγχαίρει για την εισαγωγή σας στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας.

Η επιτυχία σας αυτή αποτελεί δικαίωση κόπων και αγωνιών σας, καθώς και των οικογενειών σας, που ήταν όλα αυτά τα χρόνια το μεγάλο στήριγμά σας. Επίσης, αξίζουν συγχαρητήρια και οι καθηγητές σας που σας οδήγησαν στην επιτυχία.
Η σημερινή σας επιτυχία είναι ένα καθοριστικό βήμα στη ζωή σας και σας ευχόμαστε να συνεχίσετε με δύναμη και επιμονή για την ολοκλήρωση των στόχων σας.

Αγαπητά παιδιά

Για όλους εσάς που δεν καταφέρατε να επιτύχετε την εισαγωγή σας σε κάποιο ΑΕΙ-ΤΕΙ σας συγχαίρουμε για την προσπάθεια και σας προτρέπουμε να συνεχίσετε τον αγώνα, επανακαθορίζοντας τους στόχους, χωρίς αυτή η πρώτη μη εκπλήρωση ενός στόχου να σας αποθαρρύνει αλλά να σας κάνει πιο δυνατούς.